Åbo Svenska Pensionärsklubb

Besök på Hemmet Fullbokat! Reservplatser finns

31.10.2024 kl. 14.30 – 16.00

Som följande evenemang i intressebevakarnas program så ordnas ett besök i servicehuset Stiftelsen Hemmet. Det här är en uppföljning av seminariet om boendeformer, vilket ordnades i våras. Den här gången fokuserar vi på seniorboende i lättare form dvs inte på dygnet-runt-vård utan mera på sk gemenskapsboende eller boende med viss service och möjligheter till social samvaro. 

Besöket på Hemmet blir torsdagen den 31.10.2024 kl 14:30-16:00.

Adressen till Hemmet är Observatoriegatan 2.

Vi välkomnas av Hemmets VD Fredrika Abrahamsson som berättar om Hemmet och framförallt om boende för mera självständiga seniorer och svarar på frågor som 

- Vilken typ av lägenheter finns? 

- Är det lång kö till seniorlägenheterna?

- Vad kostar det att bo på Hemmet och hur kan boendet finansieras?

- Vilken service/aktiviteter finns att tillgå och vad kostar det?

- Gemensamma utrymmen?

Samlingen sker i matsalen. Dessutom gör vi en liten rundtur i Hemmet och får förhoppningsvis en uppfattning om hur lägenheterna ser ut. Hemmet bjuder oss på kaffe med dopp.

OBS! Högst 25 personer ryms med på besöket! 

De praktiska arrangemangen kring besöket handhas av Ralf Westere'n och du kan kontakta honom vid behov ralf_westeren@hotmail.com.

Anmäl dig före den 25.10. Meddela samtidigt om du behöver skjuts till Hemmet och ifall du har nån allergi som behöver beaktas med tanke på kaffebrödet. 

Hjärtligt välkommen!

PS Under de kommande månaderna ordnas ytterligare besök till seniorboenden bl.a. Barkbacken, Folkhälsan och Saga. Information om dessa senare.




Anmäl dig

Skriv siffran 9 med bokstäver: