Åbo Svenska Pensionärsklubb

Nyskriven kammaropera med Waltteri Torikka

27.04.2024 kl. 13.30 – 14.30

En nyskriven kammaropera om platonisk kärlek och mod får sitt uruppförande på Åbo Stadsteater (Turun Kaupunginteatteri). I rollerna barytonen Waltteri Torikka och skådespelaren Pihla Penttinen. Föreställningen är på finska.

Pris: 38 € / biljett
Anmälningarna görs till Leena Sjöblom, e-post leena.m.sjoblom@gmail.com, tel. 040 572 2469 (sms)
Sista anmälningsdagen: 20.3.2024

Uruppförandet är ett samarbete mellan Turun Kaupunginteatteri, Saaristo-ooppera och Åbo Filharmoniska Orkester. Premiären är 4.4.2024. 

Ihminen parhaan kykynsä mukaan är en kärlekshistoria mellan en man och en kvinna utan den traditionella romansen. Det är också en berättelse om det mod som krävs för att öppna sig själv. I berättelsen följer man en ung mans utveckling i hans minnen och osäkra tankar. Mannen får stöd och uppmuntran från en kvinna som är mera än en vän för honom. 

Libretton har skrivits av Tommi Kinnusen och verket har tonsatts av Joel Järventausta. För regin står Pertti Sveholm och i rollerna ses en av Finlands mest framstående barytoner Waltteri Torikka samt skådespelaren Pihla Penttinen, känd från många teater- och TV-roller. För musiken svarar en sexpersoners ensemble ledd av kapellmästaren Marko Hilpo.

Kammaroperan har fått stöd från Centret för konstfrämjande, Uudet klassikot-Nya klassiker -fonden och Matti Salminen fonden. Finlands Rundradio bandar in föreställningen 18. och 19.4. och man kan höra den 11.5.2024 på Yle Radio 1.

Länk till Åbo Stadsteaterns (Turun Kaupunginteatteri) hemsida.