Åbo Svenska Pensionärsklubb

Vi ber alla som deltar i våra resor observera, att anmälningen är bindande efter sista annulleringsdagen. Annullerar du efter det, måste vi tyvärr debitera resan även om du får förhinder. Vi måste nämligen betala våra samarbetspartners för det antal personer vi har anmält då annulleringstiden går ut. Se därför till att era reseförsäkringar är uppdaterade. De flesta försäkringsbolagen har reseförsäkringar även för resor i Finland.

Annulleringen skall göras antingen per e-post eller textmeddelande till den person som finns angiven som kontaktperson i reseprogrammet.

Är du intresserad av Svenska Pensionärsförbundets resor? Här hittar du dem.

Resor, utflykter, teater och andra evenemang. Du hittar dem även bakom Kalender-fliken där du även kan anmäla dig. 

Resor

3.-4.4.2023

Vårkryssning med SPF. Pris 145,00/175,00€/person. Sista anmälningsdagen är 11.3.2023. Programmet finns HÄR

19.4.2023 

Serlachiusmuseerna i Mänttä. Pris 95€. Sista anmälningsdagen är 24.3.2023. Programmet med betalningsinstruktioner finns HÄR

Under den guidade rundturen på konstmuseet Gösta bekantar vi oss med konstmuseet Göstas höjdpunkter både i den gamla herrgården och i den nyare paviljongen. I herrgårdens salar ser vi pärlor av den finska guldåldern ur Gösta Serlachius konststiftelsens samlingar. På Gösta bekantar vi oss även med spetsverken på utställningarna av den paviljongen och hör om Serlachiussläktens och Joenniemigårds historia. Längd ca 1 timme. 

Dramaguidningen på Gustafmuseet. Året är 1951. Er grupp är en skara arbetssökande som söker anställning vid pappersfabriken av G. A. Serlachius AB. På huvudkontoret arbetar sekreterare, som är självmedvetna och stolta över sin ställning. En av dem introducerar gruppen med bestämd hand i husets regler, klädkoden inte att förglömma! Under dramaguidningen bekantar gruppen med historian av det tidigare huvudkontoret och med livet i Serlachius-riket. Till slut testas det även i papperverkstaden, hur lyckas det med papperstillverkningen i praktiken.

10.5.2023
Konstnärshemmen vid Tusby-sjön. Pris 100€. Sista anmälningsdagen är 21.4.2023.

För cirka 100 år sedan uppstod det vid Tusby-sjön ett konstnärssamfund, som har en alldeles speciell plats för vår finska identitet. Idag tar de nationalromantiska konstnärshemmen besökaren till den äkta atmosfär där finskheten föddes och ledde till självständigheten 1917.

För cirka 100 år sedan uppstod det vid Tusby-sjön ett konstnärssamfund, som har en alldeles speciell plats för vår finska identitet. Idag tar de nationalromantiska konstnärshemmen besökaren till den äkta atmosfär där finskheten föddes och ledde till självständigheten 1917.i kommer att besöka såväl Jean och Aino Sibelius, Juhani Ahos och Venny Soldan-Brofelts som Pekka Halonens hem. Dessutom gör vi ett besök i Lottamuseet där vi dricker vårt eftermiddagskaffe. Lunchen avnjuter vi i Krapinhovi. Programmet med betalningsinstruktioner finns HÄR

7.6.2023  
Pioner och granit (Kukkia ja graniittia). Obs! guidningen är på finska. Pris 75€. Sista anmälningsdagen är 7.5.2023. Programmet med anmälnings- och betalningsinstruktioner hittar du HÄR.

6.8.2023
Wiurila gård och Spamalot på Raseborgs sommarteater. 30 biljetter är reserverade till föreställningen. Priset för resan är 110€/person och i den ingår bussresan, guidningen på Wiurila gård, lunchen och teaterbiljetten.

Vi börjar vår resa med ett besök i Wiurila gård där vi blir guidade av Anne-Marie Aminoff. Det kommer även att finnas tid att besöka 10-jubileumsutställning på gården. Onnan vi fortsätter till Raseborgs sommarteater intar vi en 3-rätters lunch på Wiurila gård. Programmet med anmälnings- och betalningsinstruktioner hittar du HÄR

Monthy Pyton’s SPAMalot

Denna sommar lägger Raseborgs sommarteater upp den fantastiskt tokroliga musikalen SPAMalot, löst baserad på filmen Monty Pythons galna värld (originaltitel Monty Python and the Holy Grail) Kom och följ med hur Kung Arthur och hans riddare vid runda bordet, i jakt på den heliga gralen, äventyrar med borgar, träsk, munkar, kaniner, fransmän och konstiga figurer i en musikalisk sillsallad som garanterat lyfter på mungiporna och värmer själen. Föreställningen regisseras av den begåvade Jermo Grundström (Tampereen Työväen Teatteri, Postbacken etc.) som gör sin regidebut på Raseborgs Sommarteater. Likväl för första gången, Ella Snellman (Lahtis stadsteater) som fungerar som koreograf. För musiken ansvarar den eminente kapellmästaren Henrik Wikström. I rollerna och ensemblen ser vi en hel rad bekanta Raseborgare, såsom Dan Idman, Jennifer Karlsson, Filip Rosengren, Tommy Haakana, Tapio Laasonen, Kåre Collin Jan Karell samt Rebecka Sretenovic, stjärnskottet från All shook up. De delar scenen med en drös nya förmågor som vi helt säkert kommer att se mycket av i framtiden.

I pjäsen får man följa med hur Kung Arthur och hans riddare vid runda bordet, i jakten på den heliga graalen, äventyrar med borgar, träsk, munkar, kaniner, fransmän och konstiga figurer i en musikalisk sillsallad som garanterat lyfter på mungiporna och värmer själen.

Föreställningen regisseras av den begåvade Jermo Grundström (Tampereen Työväen Teatteri, Postbacken etc.) som gör sin regidebut på Raseborgs Sommarteater. 

Likväl för första gången, fungerar Ella Snellman (Lahtis stadsteater) som koreograf. För musiken ansvarar den eminente kapellmästaren Henrik Wikström.

I rollerna och ensemblen ses en hel rad bekanta Raseborgare, såsom Dan Idman, Jennifer Karlsson, Filip Rosengren, Tommy Haakana, Tapio Laasonen, Kåre Collin Jan Karell samt Rebecka Sretenovic, stjärnskottet från All shook up. De delar scenen med en drös nya förmågor som vi helt säkert kommer att se mycket av i framtiden.

Scenografin görs av Mimmi Resman, bekant från förra årets All shook up.

Programmet hittar du HÄR

22.-24.9.2023
Åland runt och skördefesten. Priset kommer att vara ungefär 350€. Sista anmälningsdagen är 22.8.2023. Det slutgiltiga programmet är inte färdigt ännu

Teater

29.4.2023 kl. 18.00
Klockriketeatern gästspelar på ÅST med Julius Caesar. 20 biljetter är reserverade. Pris 36,50€. Sista anmälningsdagen är 27.3.2023

28.10.2023 kl. 18.00
Something rotten! Pris 61€. 30 biljetter är reserverade. Sista anmälningsdagen är 28.9.2023.

Annat

24.8.2023   Den Allåboländska sommardagen kl. 11.30-17.00

 

Er resekoordinator,
Leena Sjöblom
E-post leena.sjoblom@pp.inet.fi
Tel. 040 572 2469


Reseberättelser

Vår resa till Thüri blomstermarkand, universitetsstaden Tartu och badorten Pärnu 20.-22.5.2022. Inga-Lills reseberättelse hittar du HÄR.