Åbo Svenska Pensionärsklubb

IT-UTBILDNING
ordnas kontinuerligt beroende på behov och efterfrågan. Exempel på kurser som ordnats är fotokurs samt kurser i användning av smarttelefon och plattor.

Anmälan kan annulleras fram till tre veckor före kursens början. Efter detta blir kursavgiften obligatorisk även om man uteblir. Kursavgiften är 30 € som betalas in på ÅSP:s konto FI75 6601 0010 7439 79

Svenska Folkskolans vänner understöder kurserna och ställer utrymme gratis till förfogande vid Tavastgatan 30. Vid gårdsporten tryck på Svenska Folkskolans Vänner på port-telefonen. Första dörren genast till vänster på gården, tryck på Svenska Folkskolans Vänner på dörr-telefonen. ALLA TRÄFFAR SKER PÅ DETTA STÄLLE.

Vill du läsa mera om klubbens IT-verksamhet, tryck här.

 

IT-kurser våren 2024

 

1. Förebygga, förhindra och åtgärda kapade konton på nätet (23.1, 30.1 kl. 13-16 och 6.2 kl. 13:30-16:30 - kursen är avverkad!)

Nya hot uppstår hela tiden och i samband med att antalet konton (Facebook, Instagram, e-post osv) vi förvaltar ökar, ökar även risken mend att någon försöker göra intrång och missbruka dessa. Det finns saker vi kan göra för att minimera riskerna och öka säkerheten. Under kursen går vi igenom vilka åtgärder vi kan göra för att förebygga och förhindra att något går på tok, samt vad vi måste göra då ett intrång skett. Detta är en kurs alla rekommenderas att gå!

2. Hantera bilder och media på mobila apparater (13.2, 27.2 och 5.3 kl. 13-16 - kursen är avverkad!)

Problem med lagring på din telefon eller platta? Alla ställs vi in för, förr eller senare, att vår telefon eller platta varnar om brist på lagringsutrymme. Detta beror på at vi lagrar en massa media på dem, speciellt bilder. Under denna kurs går vi igenom hur lagringen fungerar och hur vi flyttar exempelvis bilder till andra lagringsställen än våra apparater.

3. Fortsättningskurs i smarttelefoner och plattor (12.3, 19.3 och 26.3 kl. 13-16)

Vi arbetar vidare med våra smarttelefoner och surfplattor. Nätverksdelning, nya intressanta appar (program) och energisparandet är några saker som behandlas under kursen. Kursen lämpar sig för alla som vill få ut mera av apparaterna.

 

4. Skriv- och Kalkylprogram (2.4, 9.4 och 16.4 kl. 13-16)

IT-kurs speciellt utformad för seniorer som vill lära sig grunderna i att använda skriv- och kalkylprogram. Denna kurs är skapad för att ge dig den nödvändiga kunskapen och självförtroendet för att använda datorer och dessa program på ett effektivt sätt. Oavsett om du är nybörjare eller har viss erfarenhet av datorer, kommer denna kurs att anpassas för att passa dina behov och hjälpa dig att bemästra de grundläggande funktionerna i skriv- och kalkylprogram.

 

5. Konton, lösenord och mycket matnyttigt i den digitala vardagen (23.4, 30.4 och 7.5 kl. 13-16)

IT-kurs för seniorer, där vi tar dig med på en resa genom den digitala vardagen för att öka din självförtroende och säkerhet online. Under kursens gång kommer vi att utforska olika kontotyper, lära oss hantera lösenord på ett säkert sätt och upptäcka många användbara verktyg för att navigera smidigt i den digitala världen.

 

Öppna anmälningsformuläret här

 

Tillbaka